Choď na obsah Choď na menu
 


Zázrak Svätej noci v Šarišských Bohdanovciach

21. 1. 2013

     Zázrak Svätej noci v Šarišských Bohdanovciach

     Vianočné sviatky sa skončili. Na darčeky a predvianočný zhon už pomaly zabúdame. Ale to najdôležitejšie by v nás predsa len malo zostať. Je to radosť z narodenia malého Ježiška. Pokoj do sŕdc ľudí dokáže vniesť jedine Božie dieťa. A práve vianočnú zvesť o narodení Božieho dieťaťa sme v nedeľu 20.01.2013 priniesli v podaní nášho predstavenia "Zázrak Svätej noci" do obce Šarišské Bohdanovce.
     Snehové vločky nás sprevádzali na ceste medzi ľudí, ktorým naša divadelná skupina je už dobre známa. Po prvýkrát sme do Šarišských Bohdanoviec zavítali v roku 2011 s muzikálom o sv. Františkovi a sv. Kláre "Brat Slnko a sestra Luna." V roku 2012 sme sa zase s Krížovou cestou predstavili v susednej obci Brestov. Do tretice to bol Zázrak Svätej noci.
     Zaplnené hľadisko sály kultúrneho domu je pre všetkých účinkujúcich veľkou výzvou. Prvým výjavom bolo zvestovanie narodenia Ježiša nazaretskej dievčine Márii. Potom sa dej hry preniesol do Betlehema, kde sa pre tvrdosť ľudských sŕdc, musel Ježiš narodiť v maštali. Ako prví ho pozdravili anjeli, potom pastieri a tak dedinskí ľud. Za zvuku fanfár privítali Kráľa tejto zeme traja múdrci z Východu.
     Po predstavení sa k všetkým prítomným prihovoril duchovný otec farnosti Brestov a zároveň náš zborovský rodák Pavol Štefurik. Poďakoval hercom za krásne vystúpenie a divákom za ich hojnú účasť. Veľa hereckých úspechov, zdravia a Božie požehnanie všetkým popriala pani starostka obce Šarišské Bohdanovce pani Klaudia Peková.
     ...na pár hodín krásne stíchol čas, anjel blízko sŕdc nám lietal... a za vytvorenie takejto vianočnej rodinnej atmosféry ďakujeme všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa počas nášho pobytu v Šarišských Bohdanovciach o nás fantasticky starali

 

 

 

zsn_20012013-122_resize.jpg

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.