Choď na obsah Choď na menu
 


Adventné vystúpenie v Zborove

3. 12. 2015

Adventné popoludnie spojené s posviackou adventného venca

     Už po ôsmy krát sa na I. adventnú nedeľu 29.11.2015 Kultúrny dom v Zborove zaplnil adventnými vencami, ktoré sa zapojili do súťaže o ten najkrajší. Toto podujatie, ktoré sa stalo v našej obci už tradíciou, bolo tohto roku o to vzácnejšie, že po prvýkrát sa rozsvietila sviečka aj na obecnom adventnom venci v parku pred kultúrnym domom.

      Za účasti  našich občanov a starostu obce Jána Lukáča pán kaplán Mgr. Marek Vajs slávnostné posvätil tento veniec a otvoril tak 8. ročník Adventného popoludnia.

     Kúsok Vianoc nám v predstihu v kultúrnom programe priniesli herci z Mládežníckej divadelnej skupiny zo Zborova, ktorí pod vedením Valiky Bodíkovej a Rasťa Jurašiho zahrali divadelnú hru „Nebeská reklamná agentúra“. Po jej skončení sa kultúrny dom premenil na „Zborovské predvianočné trhy“, kde mali možnosť prítomní zakúpiť si rôzne ručné vyrobené vianočné dekorácie, sviečky, šperky, vianočné oblátky, prírodné mydlá, medovníky, med, medovinu a mnoho iných vecí.

     Krásnu myšlienku „človek človeku človekom“,  premenila na skutočnosť pani Eva Draganovská zo Zborova, ktorá pripravila marcipánové figúrky a marcipánom zdobené perníky. Celú sumu z predaja týchto výrobkov venovala ľudom v núdzi, konkrétne malému Gregorkovi z Horného Smokovca, ktorý bojuje s nádorom na mozgu. Vyzbieralo sa krásnych  256,- €. Všetkým, ktorí prispeli, zo srdca ĎAKUJEME!

     Popri nakupovaní si prítomní mohli pochutnať na rozvoniavajúcich koláčoch, vianočnom punči, teplej káve či čaji. Deti maľovali, kreslili a písali listy pre Ježiška. Okrem toho mal každý možnosť hlasovať o najkrajší adventný veniec v dvoch kategóriách  - detskej a dospelej.

Po sčítaní hlasov nasledovalo vyhodnotenie súťaže. V detskej kategórií získal najväčší počet veniec sestier Timei a Lianky Gulákových a v dospelej kategórií si prvú cenu prevzali členky Jednoty dôchodcov Slovenska a Klub dôchodcov zo Zborova. Výhercom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým, ktorí priniesli vence do tejto súťaže.

Naše ĎAKUJEM patrí:

  • za napečené koláče členkám miestneho spolku Červeného kríža,
  • za výzdobu kultúrneho domu Spojenej škole v Zborove,
  • za kultúrny program Mládežníckej divadelnej skupine zo Zborova,
  • za konštrukciu, osadenie adventného venca a jeho osvetlenie Rasťovi Jurašimu, Petrovi Sedlákovi, Valike Bodíkovej a členom mládežníckej divadelnej skupiny,
  • za "čečinu" a viazanie adventného venca ďakujeme pracovníkom a pracovníčkam obecného úradu, p. Štefurikovej a  ženám z malej obecnej služby, za mašle na adventom venci p. Anne Kališovej.

     Je krásne, že sa dokáže spojiť toľko ľudí a vytvoriť tak jeden celok v podobe krásne stráveného popoludnia. Nakoniec ďakujeme všetkým, ktorí svojou účasťou podporili toto podujatie. A tak ako sa postupne rozhoria sviečky na našom adventnom venci v Zborove a v našich domovoch, nech sa aj v každom z nás rozhoria plamienky porozumenia a lásky k tomu druhému...

Text: D. Jedináková

Foto: V. Bodíková, R. Juraši

 

dsc08337.jpg