Choď na obsah Choď na menu
 


Krížová cesta 2012 - Brestov

12. 3. 2012

 

Krížová cesta v Brestove

 

     ...domov nie je miesto, kde bývaš, ale miesto, kde sa dobre cítiš... A práve na takom mieste bola naša Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova v nedeľu 11.03.2012. Pozvanie odohrať Krížovú cestu sme prijali od Farského úradu v Brestove, ktorý spravuje náš rodák vdp. Pavol Štefurik.

     Skoro hodinu pred predstavením začínali do sály kultúrneho domu prichádzať prví diváci. Krátko po 15-tej hodine sa pred zaplneným publikom začal odohrávať príbeh Toho, ktorý nás všetkých natoľko miloval, že sa dobrovoľne rozhodol zomrieť za každého z nás a vykúpiť nás svojou smrťou.

     Vcítenie sa našich hercov do jednotlivých postáv bolo tak silné, že nejednému divákovi vyhŕkli slzy z očí.

     Po víťazoslávnom zmŕtvychvstaní nasledoval neutíchajúci potlesk od vďačného publika a príhovor duchovného otca Štefurika. Vrúcne sa poďakoval všetkým hercom nielen za výborné stvárnenie jednotlivých postáv, ale aj za ich voľný čas, ktorý venovali nácvikom tejto hry.

     Duchovnému otcovi Pavlovi ďakujeme za pozvanie účinkovať v jeho farnosti a úprimné „ďakujeme“ patrí všetkým dobrým ľuďom, ktorí pre nás pripravili chutnú večeru a v ich milej spoločnosti sme sa cítili ako doma. A možno práve aj pre tú ľudskosť, ktorou sme boli v Brestove obklopení, sme sa lúčili nie slovom „zbohom“, ale „dovidenia“...

 

 

dsc_9474_resize.jpg

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Krížová cesta v Brestove