Choď na obsah Choď na menu
 


Krížová cesta - Zborov

26. 3. 2013

Pôstna púť s Krížovou cestou

 

     Štyri víkendy putovala Mládežnícka divadelná skupina po miestach blízkych i vzdialených, aby divákom, ktorí prijali pozvanie na ich predstavenie „Krížová cesta“, sprítomnili udalosti Veľkej noci.

     Veľká návštevnosť divákov v sále Kultúrneho domu v Kobylách, potešila nielen hercov, ale aj samotného pána starostu, ktorý pozval našich divadelníkov do tejto obce. Kombinácia príjemného prostredia s dramatickou hudbou, svetelnými efektmi a precítenými hereckými výkonmi, nepriamo nútili divákov zamyslieť sa nad udalosťami, ktoré sa stali pre mnohými rokmi.

     Občania obce Stebník čakali na naše vystúpenie celý rok. Pozvanie od pána starostu vyzrelo ako dobré víno, a ani vietor, ani snehové záveje nám nezabránili v tom, aby sme prišli medzi obyvateľov Stebníka.

     V tomto pôstnom období sme záverečné predstavenie odohrali na Veľkonočnom popoludní v sále Kultúrneho domu v Zborove. Už po štvrtýkrát sa na našich domácich divadelných doskách odohral príbeh veľkonočného trojdnia.

      Radostné víťazstvo nad smrťou napokon u všetkých divákov vyčarilo úsmev na tvárach a s radosťou zo zmŕtvychvstalého Krista sme sa vždy všetci rozchádzali domov.

     Všetkým vám, ktorí ste na naše predstavenia zavítali, ďakujeme. Ďakujeme za milé privítania a povzbudivé slová. Možno niekedy nabudúce dovidenia...         

 

 

kc_zborov_2013-113.jpg

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Krížová cesta - Zborov