Choď na obsah Choď na menu
 


Krása a statočnosť - repríza

20. 9. 2017

Krásna a statočná sv. Margita opäť na zborovskom javisku  

     Nedeľný podvečer 17.09.2017 patril v obci Zborov opäť ochotníckemu divadlu. Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova uviedla reprízu svojej divadelnej hry o patrónke zborovského kostola sv. Margite Antiochijskej s názvom „Krása a statočnosť“. Reprízu tohto predstavenia si vyžiadali priaznivci ochotníckeho divadla už niekoľko dní po jej premiére.
     Dej hry preniesol prítomných divákov do starovekého mesta Antiochia, ktoré sa nachádza v dnešnom Turecku. Mladá Margita trpela pre Božie kráľovstvo. Bola bičovaná, česaná kovovými hrebeňmi, upálená, hodená do studne, ale Boh sa nemohol nasýtiť zázrakov a uzdravil ju. Vladár Olybrios, na pokyn ktorého ju mučili, pretože bola kresťanka a odmietla ho ako manžela, ju v zúfalstve nakoniec sťal mečom... 
     Oslávená svätá Margita napokon predsa len zlo porazila a divadelníci zo Zborova ju tak jej odohraným životným príbehom priblížili všetkým prítomným. 
     Krásnym zavŕšením tohto nádherného divadelného predstavenia bolo ukončenie súsošia sv. Margity a draka, ktoré bolo súčasťou Drevosochárskeho sympózia Zborov 2017. Tento symbol obce Zborov je dočasne umiestnený v Šerédyho parku pred kultúrnym domom a návštevníci divadelného predstavenia ho mohli po jeho ukončení vidieť v jedinečnej nasvietenej podobe.

 

 

resize-of-dsc_9765.jpg

 

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Krása a statočnosť - repríza