Choď na obsah Choď na menu
 


Zborovské "ŽENI" kermešovali na divadelnom javisku

10. 10. 2018

Zborovské „ŽENI“ kermešovali na divadelnom javisku

     V nedeľu 07.10.2018 sa v obci Zborov konala odpustová slávnosť (kermeš) pri príležitosti sviatku Ružencovej Panny Márie. Popoludní sme mali možnosť pozrieť si futbalový zápas Zborov – Beloveža, s konečným výsledkom 5:0. V podvečerných hodinách sa naplnila sála kultúrneho domu, kde Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova odohrala reprízu divadelného predstavenia v šarišskom nárečí „Kec chcu ženi vladnuc“.
     Už po aprílovej premiére tejto hry sa čakalo na jej reprízu, no vzhľadom na letné prázdniny a na účinkovanie v iných obciach, sme sa na „domáce“ javisko vrátili až v októbri.
     Ale oplatilo sa čakať a kto prišiel na toto divadelné predstavenie, veru neľutoval. Vtipné a miestami až nadčasové dialógy zabávali publikum od začiatku hry až do jej konca. Tento príjemný jesenný deň bohatý na duchovno-športovo-kultúrne podujatia bol ukončený úsmevom a dobrou náladou, s ktorou odchádzali návštevníci divadelného predstavenia do svojich domovom.
     Poďakovanie patrí všetkým, ktorí na toto divadelné predstavenie zavítali, ale zvlášť Obecnému úradu Zborov za krásnu kytičku kvetov a tašku plnú sladkostí wink

 

resize-of-kec-chcu-zeni-vladnuc-07102018-zborov-034_resize.jpg

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Zborovské "ŽENI" kermešovali na divadelnom javisku