Choď na obsah Choď na menu
 


MDS na festivale v Močenku a v Nitre

5. 8. 2012

Divadelný festival v Močenku a v Nitre aj s našou účasťou

     Naša Mládežnícka divadelná skupina zo Zborova sa v dňoch 28.07.2012 – 31.07.2012 zúčastnila na XX. ročníku celonárodného festivalu kresťanského divadla „Gorazdov Močenok“ v Močenku a na IV. ročníku tábora kresťanskej kultúry a ľudového umenia „Gorazdovský dvor“, ktorý sa konal v Nitre v rámci projektu „Putovanie sv. Cyrila a Metoda“.
     V skorých ranných hodinách sobotného rána sme vyštartovali zo Zborova, aby sme mohli už v podvečer v Gorazdove vystúpiť s našou scénkou „Dobro a zlo“. Po spoločnej opekačke, do ktorej sa mohli zapojiť všetci účastníci festivalu, sme si rozložili náš spacákový tábor v Základnej cirkevnej škole sv. Marka v Nitre, kde sme boli počas nášho pobytu ubytovaní.
     V nedeľu dopoludnia sme boli účastní na slávnostnej pontifikátnej svätej omši v Gorazdove a po nej sme ochutnali „Babičkine dobroty“ a jedlá zo slovanskej kuchyne. Po tomto oddychu sme sa opäť presunuli do Nitry, kde sme na Nitrianskom hrade (gotická priekopa Nitrianskeho hradu) odohrali scénku „Dobro a zlo“. A to sme boli iba v polovici nášho nedeľňajšieho programu. Na sídlisku Klokočina, kam sme sa presunuli z Nitrianskeho hradu, na nás čakalo vystúpenie s hranou Krížovou cestou. Pod holým nebom, sme tak ako to robíme vždy pred každým našim vystúpením, rozložili našu aparatúru a keď už bola pripravená aj scéna na krásnom amfiteátri, začali prichádzať prví diváci. Príjemné prostredie a zamračená obloha nám len pomáhali dotvoriť atmosféru Krížovej cesty. Diváci sa vďaka hercom dokázali vžiť do deja a ich vystúpenie odmenili zaslúženým potleskom.
     V pondelok sa naša 37 členná divadelná výprava rozdelila na dve skupiny. Prvá skupina išla na výlet do mestského parku a jeho okolia v Nitre a druhá skupina nabrala smer na sídlisko Klokočina. V Starom kostole, ktorý teraz slúži na rôzne kultúrne podujatia, bolo potrebné opäť pripraviť divadelnú scénu na naše popoludňajšie vystúpenie s muzikálom o sv. Františkovi a sv. Kláre z Assisi „Brat Slnko a sestra Luna“. Zaplnené hľadisko nás všetkých veľmi potešilo. O to väčšiu radosť sme mali, keď na naše vystúpenie prijala pozvanie scenáristka tohto muzikálu Eva. Po príjemnom spoločnom stretnutí sme sa presunuli do Starého divadla v Nitre a zúčastnili sme sa divadelného prestavenia našich kamarátov z Veľkého Šariša.
     Počas nášho posledného dňa v Nitre medzi nás zavítal kultúrny a literárny historik, teatrológ a dramatik Michal Kováč–Adamov, ktorý sa zúčastnil na každom našom predstavení a jeho úlohou bolo zhodnotiť naše účinkovanie na tomto festivale. Sme vďační, že sme si mohli vypočuť jeho slová chvály, za ktoré ďakujeme, ale aj slová kritiky, ktoré by nás mali posunúť dopredu.
     Štyri krásne festivalovo prežité dni už máme za sebou. Šťastní a zdraví sme sa vrátili späť domov. A na zážitky, ktoré si navždy budeme uchovávať vo svojom srdci, budeme ešte veľmi dlho spomínať.

   

 

gm2012_-254_crop.jpg

 

 

 Videoprezentáciu "MDS v Nitre" si môžete pozrieť TU...

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky MDS na festivale v Nitre

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.