Choď na obsah Choď na menu
 


Muzikál Brat Slnko a sestra Luna v Novosade

25. 3. 2014

Posolstvo sv. Františka je opäť aktuálne

     „František, oprav môj dom.“ Týmito slovami sa prihovoril Pán Ježiš z kríža svätému Františkovi v kostole San Damiano v Assisi. A práve táto veta, ktorá bola vyslovená pred mnohými rokmi, bola aktuálna pre našu divadelnú skupinu pred pár týždňami. Dostali sme pozvanie účinkovať s muzikálom „Brat Slnko a sestra Luna“ z obce Novosad (okres Trebišov). Bola to pre nás krásna výzva dať celú partiu všetkých hercov opäť dohromady. Niektorí už v tomto predstavení nehrajú, iní už zo svojich rolí vyrástli a tak nás čakal maratón skúšok a spoločných stretnutí.
     „Dom“ sme opravili a tak sme sa mohli vydať v nedeľu 23.03.2014 na dvojhodinovú cestu autobusom do obce Novosad. Prví diváci sa začali do sály kultúrneho domu schádzať skoro hodinu pred predstavením. Prázdne miesta v publiku sa zapĺňali a o pár minút sme divákov našim muzikálom preniesli do mestečka Assisi, kde sa odohrával životný príbeh sv. Františka a sv. Kláry.
      Vďačný potlesk divákov a milé slová, ktoré zazneli z ich úst, boli povzbudením pre všetkých účinkujúcich. Po skončení predstavenia sa k prítomným prihovoril starosta obce Novosad  Mgr. Jozef Jastrab. Divákom poďakoval za návštevu predstavenia a hercom poprial veľa ďalších vystúpení a spokojných divákov.
     Záverečné slová zazneli v podaní miestneho duchovného otca Patrika Krajníka. Bol veľmi rád, že sme sa vydali na takú ďalekú cestu a poďakoval za oživenie duchovného života v tomto pôstnom období prostredníctvom nášho predstavenia.    
     Za pozvanie účinkovať v obci Novosad ďakujeme pánovi starostovi Mgr. Jozefovi Jastrabovi a duchovnému otcovi Patrikovi Krajníkovi. Za fantasticky chutné pohostenie ďakujeme všetkých šikovným žienkam a dobrým ľuďom, ktorí sa o nás starali

  

dsc_6200_resize.jpg

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky BSSL v Novosade